Seuraavat pentusuunnitelmat 2020/2021

Elopellon kasvatit

Pennut kasvavat perheemme parissa tottuen kodin ääniin, joka päiväiseen käsittelyyn ja normaaliin arkielämään sekä perheemme muihin koiriin. Pennut madotetaan asianmukaisesti sekä tunnistusmerkitään mikrosirulla ja rekisteröidään Suomen Kennelliittoon. Jokainen pentu käy eläinlääkärin tarkastuksessa ennen uuteen kotiin luovuttamista. Koiran kaupassa käytän Suomen Kennelliiton sopimuslomaketta.

Pentuja pääsee katsomaan noin neljän viikon iässä ja sen jälkeen varaus on sitova, meillä on käytössä varausmaksu. Haluan nähdä pennunostajat itse ennen kuin kaupoista sovitaan ja haluan myös, että pennunostaja näkee pentujen lisäksi emän ja meidän muut koirat. 

Luovutusiässä mukaan saa pentupakkauksen joka sisältää mm. penturuokaa ensimmäisiksi päiviksi sekä pentuoppaan. Kasvattajana olen aina tukena ja turvana, elän mukana iloissa ja suruissa. Seuraan pentujen kehitystä ja autan sekä opastan parhaani mukaan kun tarvetta tulee. Olen halukas kuulemaan kaikista pennuista jatkossakin ja toivonkin, että minuun pidetään yhteyttä. Meitä saa käydä moikkaamassa! Pyrin järjestämään vuosittain kenneltapaamisia, missä on mahdollisuus tavata esimerkiksi pentuesisaruksia ja vaihtaa kuulumisia kasvokkain.

Jos jostain syystä joudut luopumaan kasvatistani, olethan minuun yhteydessä, samoin jos kasvattini kuolee, haluan olla tästä tietoinen. Kaikki tieto kasvateistani, on kasvatustyölleni erittäin arvokasta ja minulle on tärkeää muutenkin kuulla koirieni jälkeläisistä. Jos kasvattini sairastuu, haluan olla myös tästä tietoinen ja muistutan kaikesta poikkeamasta ilmoittamaan myös rotuyhdistyksen jalostustoimikunnalle. Pidetään siis yhteyttä!

Ensisijaisesti etsin kasvateilleni aktiivisia koteja, kaikki harrastaminen schapen kanssa on hyvästä. Schapendoes on aktiivinen ja vilkas rotu ja kaipaa tekemistä, oli se sitten jokin suoritelaji tai pitkät ihanat metsälenkit, kunhan ei ole pelkkää sisällä tai tarhassa oloa, tarhakoiraksi en schapendoesia myy. Schapendoesista saat ihanan ja väsymättömän kaverin josta ei kovin äkkiä virta lopu.

Suosittelen terveystutkimuksia koiran ollessa 1-2 vuoden ikäinen. Kannattaa silmät peilauttaa kertaalleen ja luustokuvata vähintään lonkat ja kyynärät. Polvien ja selän tutkimista myös suosittelen, Kuulun itse Salpausselän Koirankasvattajiin ja kauttani pääsee joukkotarkastuksiin huokein hinnoin. Syksystä 2018 lähtien kaikista pentueistamme on otettu ja otetaan edelleen MyDogDNA-testi tunnistusmerkinnän yhteydessä. Vastaukset saapuvat noin 4-6 viikon kuluttua näytteenotosta.