Laumamme

Elopellossa elelee tällä hetkellä seitsemän schapendoesia. Bono, lauman vanhin on kohta 12 vuotias. Bono on meidän "otto-poika", tuli meille aikuisena kodinvaihtajana talvella 2013. Bonon täysveli Wunjo oli perheemme toinen schapendoes, Wunjosta on aika jo jättänyt, samoin laumamme ensimmäisestä, Luigista. Näitä jo menetettyjä ystäviämme usein muistellaan ja kaivataan, arkipuheissamme ne vilahtelevat usein, lähtemättömän vaikutuksen tähän rotuun pojat kyllä tekivät ja sytyttivät rakkauden rotuun, kiitos Luigi ja Wunjo.

Nasco on laumamme toinen uros, ikää 10.5 v ja on Bonon puoliveli. Kennelimme kantanarttu Pinni tulee kesällä veteraani-ikään eli täyttää 8 vuotta , Helka täyttää tänä vuonna seitsemän vuotta, samana päivänä kuin Pinni. Hauska yhteensattuma tämä sama syntymäpäivä. Halla, Elopellon ensimmäinen oma kasvatti täyttää 6 vuotta syksyllä ja Olga on kolme vuotias, laumamme nuorin  Vyyhti täyttää heinäkuussa 2 vuotta.

Jokaisen koiran nimeä klikkaamalla pääsee tutustumaan koiran virallisiin tietoihin, sieltä löytyy terveystulokset, paimennustulokset, näyttelysaavutukset sekä luonnetulokset ja sukutaulut.

Meidän lauma on pärjännyt ihan kivasti näyttelyissäkin. Pinni, Helka, Halla, Olga ja Nasco ovat Suomen Muotovalioita ja lisäksi löytyy voittajatitteleitä ja muiden maiden valionarvoja, Pinni on kansainvälinen muotovalio.  Vyyhti on molemmat tienannut tililleen kaksi Suomen SERTiä. Ryhmäsijoituksia meidän orkesterista löytyy jo edesmenneeltä Wunjolta. Wunjo oli Virossa Väimelassa RYP-4 ja Vyyhti oli RYP-4 -pentu Jyväskylässä maaliskuussa 2019. Pinni on ollut useamman kerran kärkikahinoissa mukana, mutta tippunut ihan viime metreillä neljän parhaan joukosta pois. Kaikki koiramme ovat perhekoiria, näyttelyt on niiden harrastus, paitsi Bonon, joka ei purentansa vuoksi ole näyttelyissä käynyt.