Kasvattini

Minulla on 44 kasvattia, yhdeksän pentuetta. Tarkemmin pentueisiin voi tutustua Suomen Kennelliiton Jalostustietojärjestelmässä. Kotiin on jäänyt A- ja J-pentueesta tytöt, Halla ja Olga. Sijoituksessa minulla on ollut useampi narttu, joista kahdella on pennut teetetty. Iso kiitos hyvin sujuneista sijotuksista kaikille, rohkaisee sijoittamaan jatkossakin. Tällä hetkellä on sijoituksessa Oona, Elopellon Nauruterapia.

Elopellon kasvatteja tapaa harrastuskentillä ja näyttelyissä. Elopellon Korkojen Kera "Liila" opiskelee parhaillaan sekä pelastuskoiraksi, että Kennelliiton kaverikoiraksi. Liila on suorittanut pelastusjäljen loppukokeen hyväksytysti. Koiratanssia harrastaa Elopellon Etusivun Juttu "Wilho" ja Elopellon Johan Pomppas "Diesel". Wilho on nähty myös virallisissa koiratanssikilpailuissa. Diesel kilpailee agilityssä, Maxi 1-luokassa, Elopellon Lentosuukko "Vimma" kilpailee samaisessa lajissa medi 1-luokassa ja tokossa se kilpailee avoimessa luokassa. Tokosta Vimmalla on koulutustunnus TK1. 

Paimennsutaipumuskokeessa on käynyt yhteensä 13 Elopellon kasvattia ja lisäksi omia koiriani. Yksi on suositeltu testaamaan uudelleen, muut ovat suorittaneet paimennustaipumustestin hyväksytysti ja saavat käyttää nimensä edessä koulutustunnusta PAIM-T.

Kasvateissani on tällä hetkellä seitsemän Suomen Muotovaliota, useampi voittajatitteli ja muiden maiden valionarvoja myös löytyy. Ryhmäsijoituksia ovat saaneet: Elopellon Aikamatkaaja "Merlin" Kouvolan pentunäyttelyssä vuonna 2015, joka oli muuten hienosti menestyneen Merlinin ensimmäinen näyttely. Elopellon Johan Pomppas "Diesel" nappasi RYP-1 sijoituksen Venäjällä, Pihkovassa 2018. Diesel on myös parikisassa päässyt kirkkaimmalle pallille heinäkuussa 2019 Pärnussa, parinaan Elopellon Enneuni "Luna", kaksikko siis oli BIS-1 pari Pärnun ryhmänäyttelyssä.

Terveyttä on tutkittu ja toivotaan, että saadaan vielä lisää Elopellon kasvateista terveystutkimustuloksia, jokaisella teetetyllä tutkimuksella ja siitä saadulla vastauksella on suuri painoarvo rodulle, minun kasvatustyölleni ja itse koiralle perheineen. Myös luonnetta on kasvateiltani tutkittu, luonteen tutkimista toivoisin vielä enemmän.

Jos kasvatistani jostain syystä joutuu luopumaan, toivon, että siitä minulle ilmoitetaan. Etsitään yhdessä loppuelämän koti. Muutama kodinvaihto on kohdalleni osunut ja ihanat kodit on löytynyt varsin onnistuneesti.

Kiitos kasvattieni hyvästä hoidosta ja rakastamisesta! Kasvattieni ehdottomasti tärkein tehtävä on olla arjen jakaja ja ilahduttaja perheessään, tittelit ja kaikki muut hörselöt ovat pelkkää plussaa. Aktiivisena rotuna schapendoesista saa todella hyvän ja monipuolisen harrastuskaverin, huumoria schapendoesin omistaminen kyllä vaatii ehdotomasti.

A-pentue s. 29.9.2014

I-pentue s. 8.10.2016 

L-pentue s. 1.5.2018

E-pentue s. 24.10.2015

J-pentue s. 17.4.2017

M-pentue s. 20.10.2018

H-pentue s. 16.4.2016

K-pentue s. 14.9.2017

N-pentue s. 17.6.2020