Kasvattaja

Heippa, 

olen Kontulan Kati, asun Pohjois-Iitissä, Vuolenkosken kylässä aviomieheni Kimmon ja koiriemme kanssa. Usein meillä tapaa myös rakkaan kummityttöni Saran, joka kulkeekin ahkeraan mukanamme erinäisissä koiratapahtumissa.

Minulla on ollut schapendoes vuodesta 2008 lähtien. Tällä hetkellä kotonani on viisi narttua ja kaksi urosta. Elopellon kennelnimi minulle myönnettiin vuonna 2013, kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2012. Ensimmäinen pentueeni syntyi syyskuussa2014.

Harrastan koirieni kanssa rally-tokoa ja jonkin verran käymme ajamassa jälkeä. Minua tapaa myös näyttelyissä sekä Suomessa, että ulkomailla. Paimennus, rodun alkuperäinen työ kiehtoo minua. Olen aloittanut lajiin tutustumisen kesällä 2010. Kannustan kasvattieni omistajia käymään nuoren schapendoesinsa kanssa paimennustaipumuskokeessa. Mielettömän hieno kokemus ja antaa paljon tietoa omasta rakkaasta koirasta. Kerron mielelläni lisää paimennustaipumuskokeesta. Myöhemmin lisätietoa koirastaan saa MH-luonnekuvauksen ja luonnetestin kautta, suosittelen molempia!

Käyn erilaisilla koiriin ja kasvattamiseen liittyvillä luennoilla päivittämässä tietojani. Tiedonjanoni on loputon, eikä tässä ole koskaan valmis. Koiraharrastus on ikuista oppimista, pitää virkeänä ja valppaana! 

Tavoitteeni on kasvattaa rodunomaisia schapendoeseja, rotumääritelmää kunnioittaen. Jotta kasvattamani koirat pysyisivät terveinä, hyvä luontoisina ja rotumääritelmän  ulkomuotokriteerit täyttävinä tulisi kasvattieni käydä täytettyään vuoden, terveystutkimuksissa ja myöhemmällä iällä luonteen arvioinnissa ja ulkomuotoon saa vastauksen käymällä muutamassa näyttelyssä tai jalostustarkastuksessa, joka järjestetään noin kerran vuodessa erikoisnäyttelyn yhteydessä. 

Toivon, että jokainen schapendoesia harkitseva huomioi rodun aktiivisuuden ja vilkkauden, se tarvitsee säännöllisesti liikuntaa ja aktiviteetteja. Sohvaperunaksi en schapendoesia myy, mutta lenkkikaveriksi kyllä! Pentuaika vaatii aikaa ja sitoutumista ja koira tulee sosialistaa hyvin, meillä pentu saa hyvän alun, josta omistajan on helppo jatkaa eteenpäin.

Terkuin Kati